Egy hátralépés, amely előbbre vinne.

2018. 02. 23., p - 14:35 Írta: Szabó Szabolcs

Dr. Szabó Szabolcs válasza Bangóné Borbély Ildikó javaslatára

Mi volt?

2014-ben volt egy MSZP-EGYÜTT-PM-DK-MLP közös lista, melynek az Együtt tagjaként lettem a közös jelöltje. Ezzel az összefogással győztük le Németh Szilárdot. 2017 szeptemberben az MSZP csepeli szervezete, tudván, hogy én leszek az Együtt Párt csepel-soroksári jelöltje, döntött ismételt támogatásomról és ezt nyilvánosságra hozta. (Sajnos, hogy ezt a sokak által olvasott nyilatkozatot a napokban tüntették el saját honlapjukról)

Majd valamiért, december végén az MSZP megváltoztatta az álláspontját, és közölte: csak akkor támogat, ha az MSZP jelöltjeként indulok, vagyis a szavazólapon nem szerepelhetne a nevem mögött az Együtt (sem a DK, se más), csak ennyi: MSZP-Párbeszéd. Erre én udvariasan  annyit válaszoltam, hogy köszönöm, támogassanak, dolgozzunk együtt, győzzük le megint együtt Németh Szilárdot, de én az Együtt Párt tagja vagyok, nem az MSZP-é. Mindig az is voltam, és mindig az is maradok.

Mi van most?

Azt gondolom, hogy nem nekem kell megmagyarázni, hogy a csepeli MSZP, rácáfolva saját korábbi álláspontjára, választókörzetünkben elindított egy Hajdú-Biharban élő politikust. Viszont látom az MSZP-s sajtóban és csatornákon naponta  megjelenítve, hogy  jelöltjük, Bangóné Borbély Ildikó arról tájékoztatja a választókat, hogy ő bármikor visszalépne, ha én elfogadom az MSZP és a Párbeszéd támogatását  ( http://nepszava.hu/cikk/1153254). Enyhén szólva is furcsa állítás, hogy én elutasítanám a támogatást, hiszen ezt az ősszel már megadták, ráadásul most is ezt kértem tőlük. Én azt az ultimátumot nem tudom elfogadni, hogy legyek kizárólag csak szocialista jelölt, és a nevem mögött ne legyen ott saját pártom, csupán az MSZP-Párbeszéd.  Ez olyan, mintha az Együtt azt mondta volna Bangóné Borbély Ildikónak, hogy legyen csak és kizárólag az Együtt jelöltje, és akkor majd támogatjuk. Gondolom ő is nemet mondott volna, mert ő sem akarna sajátja helyett egy másik párt jelöltjeként indulni.

Az Együtt országos szinten sem akart mást mint koordinációt az ellenzéki jelöltállítás során, azaz minden körzetben az az ellenzéki jelölt indulhasson, aki ott a legesélyesebb. Például Csepelen és Soroksáron az, aki már bizonyított és ne egy helyben nem ismert kabai politikust, aki egyéniben még nem nyert országgyűlési választáson a lakóhelyén sem.

Mi lesz?

Bízom abban, hogy Bangóné tartja a szavát és ahogy hirdeti, visszalép, ha én elfogadom az MSZP és a Párbeszéd támogatását. Ezúton biztosítom őt, hogy elfogadom, ahogyan azt a múlt év szeptemberében is elfogadtam. Persze ehhez az is kellene, hogy e támogatás ne csupán propagandafogásként legyen lebegtetve, hanem pártjának hivatalos nyilatkozatként is megszülessen. Ha így lesz, akkor kívánom neki, hogy mivel ő az MSZP országos listáján is szerepel, jusson be és dolgozzunk együtt a következő országgyűlésben a szabad Magyarországért. Csepel és Soroksár pedig ismét elutasíthatja Németh Szilárdot.

Ha nem így lesz és Bangóné indulásával megoszlik a demokratikus pártok támogatóinak szavazata, akkor Csepel és Soroksár megkapja majd Németh Szilárdot, én a Nyuszi sétányról nem a Parlamentbe, hanem újra az egyetemre járok majd be dolgozni, Bangóné Borbély Ildikó pedig egy újabb sikertelen egyéni képviselőválasztás után pedig visszatér majd Kabára.

2018. február 23.

dr. Szabó Szabolcs Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője