Fölényesen győzött dr. Szabó Szabolcs Csepelen és Soroksáron

2018. 04. 10., k - 15:09 Írta: Szabó Szabolcs

A nem végleges eredmények szerint nagy fölénnyel újraválasztották Csepel és Soroksár képviselőjének Szabó Szabolcsot. Majdnem 99%-os feldolgozottság mellett a szavazatok 42,3 százalékát kapta a jelenleg is hivatalban lévő képviselő. A többi jelölt eredménye: 

Németh Szilárd (Fidesz): 37,3 %

Bereczki Miklós (Jobbik): 15,5 %

Soltész Szilvia (MKKP): 2,4 %

Szavazatszámokat tekintve mindez azt jelenti, hogy Szabó Szabolcs 22.555 szavazatot kapott, míg Németh Szilárd csupán 19.844-et, vagyis mindegy 2.600 (!) szavazat különbség van a két jelölt között. A csepeli és soroksári eredményeket nézve  megállapítható, hogy ellentétben a 2014-es választással, idén már Soroksárt is Szabó Szabolcs nyerte, ott is nagyjából 300 szavazattal többet kapott Németh Szilárdnál.

A képviselő a választásokat követően elmondta, hogy minden erejével a csepeliek és soroksáriak érdekeit fogja képviselni a Parlamentben. Egyben újfent megköszönte a visszalépő jelölttársak döntését (Dukán András, Bangóné Borbély Ildikó, Tenk András), hiszen a nagy sikert hozó választási eredményhez kellettek az Együtt mellett az Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a DK szavazói is.