Úgyis arra mentek volna: Simicskó szerint még hasznos is, hogy katonai helikopter vitte Németh Szilárdot egy fideszes sajtótájékoztatóra

2017. 12. 25., h - 19:40 Írta: Szabó Szabolcs

December negyedikén tartott Németh Rezsibiztos Szilárd egy sajtótájékoztatót Kecskeméten arról, hogy „Magyarország megvédi Európa határait”. A Fidesz alelnökének és rezsibiztosának – egyébként is mérhetetlen mennyiségű – Facebook-bejegyzései közé fel is töltöttek egy olyan videót, amelyből ki is derült, hogy Németh egy katonai helikopteren utazott a tájékoztatóját megtartani. 

Mindezek nyomán Szabó Szabolcs benyújtott egy parlamenti írásbeli kérdést a honvédelmi miniszternek: mennyiért helikoptereztették Németh Szilárdot? címmel. Az Együtt képviselője azt kérdezte, miért kellett Németh Szilárdnak helikopterrel utaznia, milyen útvonalon repült, illetve ki és milyen jogcímen adott engedélyt erre. Simicskó István leginkább szilveszteri hangulatban adott választ:

egyszerűen ignorálta ugyanis a kérdéseket, s csupán azt a „tájékoztatást" adta: a Szolnokról felszálló helikopterrel előre eltervezett kiképzési útvonal repülést hajtottak végre pilóta kiképzés céljából, így a Magyar Honvédség számára plusz költség nem jelentkezett a Kecskemétre történő repülés során.

Sőt, szerinte Németh, mint az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke „megismerkedhetett az ott diszlokáló alakulat repülő hajózó állományával, valamint a nagyjavításon átesett Mi-17-es képességeivel is”.

Azt kell mondanunk: hülyének is megérte.

(168 óra)