„Van-e parlamenti belépője Habony Árpádnak és Mészáros Lőrincnek?”

2018. 08. 27., h - 12:40 Írta: Szabó Szabolcs

Dr. Szabó Szabolcs arról kérdezte Gyulyás Gergelyt, hogy kapott-e parlamenti belépőt Habony Árpád és Mészáros Lőrinc? Mint ismert, az előző ciklusban Lázár János, Gulyás Gergely elődje adott állandó parlamenti belépőt annak a Habony Árpádnak, akivel állítólag semmiféle szerződés kapcsolata nincs sem a Fidesznek, sem a kormánynak. Mit válaszolt a miniszter? A 24.hu cikkéből kiderült, hogy mit válaszolt a miniszter:

 

Szabó Szabolcsot (LMP) régóta érdekli az állandó parlamenti belépők sorsa és különösen az, mi Habony Árpád szerepe a kormányzati munkában. A korábbi kérdéseire kapott válaszokból az derült ki, Habonnyal egyik minisztérium sem állt szerződéses munkaviszonyban, de Rogán Antal és Gulyás Gergely is elismerte, a kormány ismeretségi alapon kérte ki mások mellett az ő véleményét is. Egy jobboldali meggyőződésű ember, aki mindenféle ellentételezés nélkül elmondhatta a magánvéleményét.

Az ellenzéki politikus szerint erre tekintettel ismét kérdés, hogy az új ciklusban is van-e Habonynak állandó parlamenti belépője. Ha igen, milyen témákban mondja el magánvéleményét?

A kép eltávolítva.

 

Szerinte ez immár kérdés Mészáros Lőrincnél is, hiszen ő is komoly kapcsolatokkal bír, jobboldali, nem mellesleg olyan üzleti vénája van, hogy az ország leggazdagabb embere. Szabó Szabolcs tehát rákérdezett, ha Felcsút volt  polgármestere kapott állandó parlamenti belépőt, átesett-e nemzetbiztonsági átvilágításon és a kormánynak milyen konkrét témákban mondja el a magánvéleményét?

Gulyás Gergely nem sokat vacakolt, felhívta a figyelmet, hogy az Országgyűlésről szóló törvény szerint az Országház területére a belépést az Országgyűlés Hivatala engedélyezi. Azt kérte, az ellenzéki politikus a parlamenti belépők vonatkozásában szíveskedjen kérdésével az Országgyűlésről szóló törvény szerinti illetékeshez fordulni!

Gulyás Gergely válaszát azzal mindenképpen érdemes árnyalni, hogy korábban az Országgyűlés Hivatala egy közérdekű adatigénylésre azt közölte: Habony Árpádnak éppen a Miniszterelnökség adott állandó belépőt egy házelnöki rendelkezés alapján.

https://24.hu/belfold/2018/08/09/van-e-parlamenti-belepoje-habony-arpadnak-es-meszaros-lorincnek/